Opplevelser

Mulighetene for opplevelser i og rundt tretopphytta på Vestre Kjærnes gård er mange. Les mer om mulighetene under.

Dyr- og naturopplevelser
Naturopplevelsene ved hyttene er nære og intense. Du kan vente deg besøk av fugler og ekorn i trærne, elg og rådyr på jordene nedenfor nytta, stillhet og ro, vindsus i trekronene og måneskinn og stjernehimmel en klar natt.

Turmuligheter
Området rundt tretopphytta egner seg godt til turgåing eller sykling på veier og stier. Vi har ikke sykler til leie.

Kunststi
I skogen ved tretopphytta og gården er det laget en kunstløype kalt «LandSkapt- kunst i uterom». Siden 2014 har LandSkapt bidratt til å fremme kunst i et vakkert skogsområde rundt Vestre Kjærnes gård. LandSkapt har som mål å drive en tverrfaglig produksjon innen samtidskunst, med en utstrakt arm til naturfagmiljøet. Med inspirasjon fra land art-bevegelsen flytter LandSkapt sitt visningsrom ut i norsk natur. Målet er å røre ved, engasjere og stimulere til refleksjoner i møtet mellom mennesket og natur. Kunstløypa er egnet for barnefamilier, og kan brukes alle årstider. Vi ønsker dere en riktig god tur!

Bålpanne og grillmuligheter
Under tretopphytta er det tilgang på bålplass med bålpanne og ved.

Bading
Vansjø har 250 kilometer strandlinje så det finnes mange fine bademuligheter og badeplasser å ta av. Vansjø har så mange odder, viker, småstrender og holmer at du garantert finner deg et favorittsted. Ta kontakt med oss for mulighet for å låne brygge med badestige.

Fisking
Det er mulig å prøve fiskelykken i Vansjø fra land eller fra båt. Å fiske i Vansjø gir store muligheter for å få napp. Her finnes abbor, gjedde, gjørs m.m.

Kano og kajakkpadling
Vansjø egner seg ypperlig til kano og kajakkturer. Vansjø ligger i Moss kommune, og er et populært friluftsområde. Med sine 37 km² er det den største innsjøen i tidligere Østfold fylke, og en av de største vi har i landet, og egner seg derfor ypperlig til kano- og kajakkturer. Det finnes en rekke øyer og holmer her, og det er gode muligheter for padling, fiske og overnatting i telt! Vestre Kjærnes leier også ut kano- og kajakk. Dette kan tilleggsbestilles ved booking av hytta.

Bær- og sopp plukking
Tretopphytta ligger i fint skogsterreng. I nærområdet kan du på ettersommer og tidlig høst finne blåbær, villbringebær, tyttebær og sopp. Å høste av naturen kan være rekreasjon for store og små.

Vinteraktiviteter

Om vinteren kan du oppleve at snøen ligger dyp og innbyr til skiturer i et variert terreng. Med Middagsåsen kun 15 minutters kjøretid fra gården kan våre gjester også prøve vår lokale alpinbakke.

Dersom snøen uteblir innbyr et islagt Vansjø og gårdsstjernet til å prøve skøytene. På Vansjø er det mulighet til å gå mange kilometer på langskøyter der vi padler kano om sommeren. Du kan stoppe og koke kaffe på bål og høre det smelle i isen i kulda.

Prøve isfiske etter gjedde og abbor. Her må du bore store hull i isen for at fangsten skal kunne sikres!

Foto av Pål Hermansen